Canvas Van Schoenen HerenH Nl Blauw amp;m DbEH29eWIY
ISBN: 978-90-5027-209-4
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteurs

Recensie in VCN Bulletin, najaar 2014Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv

De Spartanen

Zover als onze speren reiken, De SpartanenLaarzen SchachtLeer Hechter Xiki Zwart Dames Daniel Schoenen LAR54j is het eerste deel van een serie uitgaven voor de vakken GTC/LTC. De samenwerking tussen Alexander Smarius (docent Klassieke Talen en Cultuur aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam) en de Spartakenners Henk Singor en Conrad Stibbe heeft geleid tot een compleet lesboek over een fascinerend slag Grieken.

Lesboek
Het Lesboek bevat teksten van Ploutarchos, Diodoros van Sicilië en Xenophon en zijn zo gerangschikt dat ze een stijgende moeilijkheidsgraad hebben. Aan de hand van anekdotes over de unieke Spartaanse volksaard, laconieke uitspraken, verslagen van heldenmoed tijdens de Slag bij Thermopylai en beschrijvingen van de Spartaanse opvoeding en cultuur worden leerlingen voorbereid op de lectuur van Atheense schrijvers als Euripides, Lysias en Plato. Met dit boek loopt de mooiste route naar Athene voortaan via Sparta!

Taal
De teksten variëren van korte stukjes met een pointe die na een korte inspanning al een literaire bevrediging bieden, tot teksten met ingewikkelder zinsconstructies die een langere adem vragen. Leerlingen krijgen ruimschoots de gelegenheid verder vertrouwd te raken met alle soorten aoristus, het futurum, allerlei participiumconstructies en de coniunctivus in de bijzin. De optativus komt aan bod in de selectie van Xenophons Lakedaimonioon Politeia. Het boek bevat tekstbegripsvragen die voldoen aan de nieuwe GTC-normen en is verder voorzien van grammatica-overzichten, een lijst van stilistische en narratologische middelen en een alfabetische woordenlijst.

Cultuur
Bij de samenstelling van dit boek is een beroep gedaan op oudhistoricus Henk Singor en archeoloog Conrad Stibbe. Dankzij de inbreng van Singor bevat deze uitgave veel wetenswaardigheden over de Spartanen en andere Grieken. Conrad Stibbe levert in

Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv

Zover als onze speren reiken een bijdrage over de verrassende rol die Sparta in de ontwikkeling van de Griekse kunst gespeeld heeft.

Het lesmateriaal is dan ook volkomen conform de huidige wetenschappelijke inzichten en biedt tevens een ruime selectie van veelal minder bekend beeldmateriaal van kunstvoorwerpen die rechtstreeks met de Spartanen te maken hebben (en geen bonbons, fiets, voetbalclub, Hollywoodfilm of romantische schilderijen).

Docentenhandleiding
Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv
De Docentenhandleiding bevat de antwoorden op de begripsvragen, werkvertalingen die volledig geharmoniseerd zijn met de aantekeningen en de woordenlijst, een grote hoeveelheid extra begripsvragen en proefvertalingen. De extra vragen kan de docent gebruiken om zijn lessen voor te bereiden, ze in de klas aan de leerlingen voor te leggen of ze in een tekstrepetitie op te nemen. De proefvertalingen bieden een ruime selectie van alle drie de auteurs en geven zo de mogelijkheid de vorderingen van de leerlingen regelmatig te toetsen.

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden

.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

T Levis quality Shirt Shirt Womens Clearance White OZiPkuX

Zover als onze speren reiken
De Spartanen

Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv

Alexander Smarius
m.m.v. Henk Singor
en een bijdrage van Conrad Stibbe

Formaat: 24 x 17
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Omvang: 120 pagina’s
Illustraties: 38 in kleur, 2 in zwart/wit
4 geografische kaarten
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-209-4Star G Raw Zwart Dames Veterboots BtsQCxrhd
Prijs € 13,95

Docentenhandleiding
Formaat: 24 x 17
Bindwijze: geniet
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-210-0
Prijs € 14,50

Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv

Drs. Alexander J.H.A. Smarius

14,95 Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv Verder winkelen »
Vila Rug34 Mouw Lage Nu JurkBestel BijOtto 7ygb6IfYv
This website uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies